slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3 slideshow 4

Jelenlegi hely

A projekt

A projekt egy nemzetközileg is versenyképes, a magyar mezőgazdaság fenntartható fejlődését szolgáló, vízgazdálkodási agrármérnök képzés beindítását és annak eredményességét biztosító hallgatói és intézményi szolgáltatások fejlesztését támogatja.

Az intézmények stratégiai célja nemzetközi szinten elismert agrár-, vízgazdálkodási karrá válni, amely hatékonyan segíti stratégiai jelentőségű vízkészletünk minőségi és mennyiségi védelméhez szükséges szakember és tudásbázisunk fejlesztését.

A stratégiai célok elérése érdekében az ágazati együttműködés keretében képző partnereinkkel összehangoljuk agrármérnöki képzési kínálatunkat, így Szarvason elindítjuk a vízgazdálkodási agrármérnöki szakot BSc és MSc szinten, Kecskeméten a vízgazdálkodási agrármérnök képzés kertészeti szakirányát, Szolnokon a vízgazdálkodási agrármérnök gazdasági-műszaki szakirányát kívánjuk elindítani. Célunk a piaci versenyképesség növelése, a fenntartható működés biztosítása. Cél hatékonyabbá, eredményorientáltabbá, összehangoltabbá tenni működésünket, bővíteni karrierszolgáltatásainkat, erősíteni hallgatóvonzó-képességünket, nemzetközi szerepvállalásunkat erősíteni, a gyakorlatorientált felsőfokú képzésben együttműködő gazdasági partnereink körét bővíteni. Horizontális célként fogalmaztuk meg társadalmi szerepvállalásunkat a hátrányos helyzetű kistérségekben, a tehetséges középiskolások felsőfokú képzésbe kerülését pedig pályaorientációval és ösztöndíjprogrammal segítjük.

A projekt céljai:

  1. Piaci igényekhez igazodó képzési profil fejlesztése
  2. Hallgatói és intézményi szolgáltatások összehangolása
  3. A piaci részvétel erősítése
  4. Fenntartható szervezeti működés erősítése

A TÁMOP-4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0016 kódszámú projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg, melynek keretében a kedvezményezett Szent István Egyetem és partnere az IBS Management Nonprofit Kft. 651 298 600 Ft értékű vissza nem térítendő támogatással gazdálkodik, amely fedezi az összköltségeinek 100 százalékát. A projekt 2013. április 15-én indult és várhatóan 2015. április 14-én fejeződik be.

magyar

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer